……Halo??? Oprosti, ampak ti je že kdaj SLUČAJNO padlo na misel, da se tudi osebe, ki so zate presuhe in ki ne dosegajo tvojih oh-tako-super in intelektualnih standardov mišljenja kar se tiče teže in prehranjevanja lahko počutijo prizadeto, ko zaradi nevemkaterega razloga take klatiš okoli?
Morda, oziroma sigurno je večini ljudi to mišljenje težko razumet in sprejet, ampak to še vseeno ni razlog za neko brezzvezno pisarjenje okoli po forumih, ki se te v bistvu niti najmanj ne tičejo.
Vse tiste ženske s 120 kilogrami nimajo veze z nami, mi nikogar ne obsojamo. Zakaj, prosim lepo, zakaj torej kr ena oseba kot ti lahko obsoja nas? Ne razumeš, okej? In če se že ne misliš potrudit razumet in pametno molčat, potem vsaj ne pametuj okoli po internetu, ker komentarji in opazke na to temo ne užalijo le ljudi s prekomerno telesno težo, pa naj bo zaradi bolezni ali česa drugega, ampak tudi ljudi v drugi skrajnosti. In če bi ti bila dejansko vsaj malo razgledana, kar se tiče prehrane in psihologije in nevem česa še, bi ti bilo jasno, da smo tudi me, oziroma večina nas, v nekakšni ''bolezni'', za katero nismo same krive. In, čeprav si ti seveda prepričana drugače: ne, s temi opazkami ne boš nikomur niti malo pomagala. Morda svoji vesti, ne vem, ampak nam ne. Ker to ni nobena mutava igrica. Ne razumem ljudi s tako ozkim zornim kotom, da vsak pogled na svet, ki se ne sklada stoodstotno z njihovim, označijo za nenormalnega in mutavega in ne vem kakšnega še. Sploh pa se ne bi hvalila s tvojim normalnim(??) basanjem vsak dan, sploh če v isti sapi omenjaš neko zdravo prehranjevanje. Kje je point?
Ne vem, drugače sem zelo strpna oseba, tudi kar se tega tiče, ampak to je res preveč. Ne bom se pustila obravnavat kot eno neumno majhno punčko, ki nima pojma o svetu. Sem odlična učenka, imam življenje in voljo do le-tega, en kup znancev, s katerimi se odlično razumem in nekaj najboljših, izbranih prijateljev, prav tako fanta, ki pač ni tako površinski in me spoštuje in mi stoji ob strani, neglede na to, kaj se zgodi. Prejemam Zoisovo štipendijo in zraven slovenščine tekoče govorim nemščino in angleščino, francoščino in nizozemščino; naslednje leto grem študirat v tujino. Moji cilji so visoki in vem, da mi lahko uspe. Ljubim življenje in ne, umreti ni moj cilj (sploh pa se in raznoraznih samomorilskih forumov ni za norčevat, jaz te res ne razumem…).
O t.i. zdravi prehrani, rekreaciji in sploh zdravemu načinu življenja vem najmanj toliko, kot ti. Dejstvo, da ne živim po teh načelih še ne pomeni, da jih ne poznam. Pač jih zavračam, čisto zavestno in celo namerno. Ja, ŽELIM SI postati še bolj suha, čeprav sem zate morda že pod ''normalno'' mejo. Zakaj bi se ozirala na tvoje mnenje? To sem jaz. In, hja, jaz lahko počnem to, kar hočem.
Ne vem, kako predstavo maš o meni ti, ampak jaz se samo tako počutim kot jaz. Okej? To sem jaz. In ne mislim vreči svoje identitete in svojega jaza vstran zaradi tebe. In, konec koncev, ne razumem, kaj na tem bi naj blo ''absurdno''. Priporočam ti, da greš na Wikipedijo poiskat dejanski pomen besed, ki jih uporabljaš, čeprav jih (očitno) ne poznaš. Ob tej priložnosti lahko tudi poiščeš pojme ''anoreksija'', ''bulemija'', ''motnje hranjenja'' ali kaj podobnega, morda ti bo potem postalo jasno, da to ni nikakršna mutava šala, ampak psihična bolezen, katere edina rešitev je želja ''bolnika'' ozdraveti in ne nekakšno pljuvanje okrog po forumih. In ja, moja trenutna želja pač ni ozdraveti. S tem se boš morala, boste morali, dragi bralci in potencialni komentatorji tukaj, pač sprijazniti.