Sweetie, pri 14. letih imaš vse možnosti, da nikoli ne zboliš za anoreksijo. Če se zdaj odločiš, da boš zdravo in normalno živela, je to vsekakor najboljša odločitev. Svet anoreksije je krut in osamljen. Ko te potegne vase, je težko narediti "klik" v glavi in prešaltati na "normalno".
Lahko si suha in hkrati živiš zdravo, imaš polno energije, družiš se z ljudmi, lažje se učiš..Zmerni, zdravi obroki in fizična aktivnost..To je to
Sama sem stara 22 let in se ubadam z anoreksijo od 12.leta...Poleg tega sem depresivna in imam za sabo tudi poskus samomora...Ni lepo, je stresno in osamljeno.
Sama sem visoka 166cm in trenutno tehtam 50kg..Pred tremi meseci so me zredili na 64kg, kar je bilo zame absolutno preveč!!Zato sem zopet nehala jest in zgubila 14kg v slabih dveh mesecih. Cilj mi je priti na 45kg...Sicer sem rekla fantu, da je najprej moj cilj priti na 55kg, kar je še moja normalna teža, nato sem rekla 52, nato 50, rekla sem tudi 48kg, ampak v moji glavi vem, da to pomeni max 45kg...Vidiš, Sweetie, nočeš tega :/ To ni življenje :/ To je metanje zdravja, časa in energije stran. Zakaj? Da bi se počutila lepšo, bolj ljubljeno? Ne počni tega, dokler je še čas. Mlada si, vse življenje imaš pred sabo in odločitve, ki jih boš zdaj sprejela, bodo vplivale na tvojo prihodnost..Bodi pametna in..bodi zdrava!
:*