Js ti lahko svetujem iz lastnih izkušenj. Najprej pazi na to, da medtem ko ješ /se bašeš/ spiješ veliko navadne vode, najbolj mlačne. Potem ko nehaš jest, počakaj cca 5-10 minut, potem pa akcija. Na WCju dvigni pokrov, stoj in se prikloni do školjke, prst porini v usta, požgečkaj si grlo in zadrži sapo. Vtem bi že moralo prit nazaj... bruhaj dokler se ti ne zazdi da si zbruhala vse, oziroma ko bruhaš le še vodo-slino. Al pa če si daš roko tja kjer maš želodec in potipaš - če je trd, je še hrana notri, če je mehek, je OK.
Js sem sprva rabila samo 1 prst, kasneje 2, zdej lahko samo s tremi... bruham pa že skor 10let, ne vsak dan. Mam premore tudi po 14dni ali več, včasih pa cel teden zbruham vsak dan npr. celotno kosilo. Odvisno...
Aja pa če že ješ z namenom, da veš da boš šla kasnej bruhat, ti priporočam da ješ mehke zadeve ker te bojo znale trde zadeve zelo bolet v grlu tudi kasneje. Npr. jej čokolino, gres, krofe, štručke, puding, mehek kruh, tudi pico lahko, testenine, pire...
Če ješ sadje, ti ne priporočam da greš bruhat; se ne splača. Tudi čokolade ti ne priporočam jest, ker se ti vse spacka in nikol ne veš če si celo spravla iz sebe.
No, na koncu ko se zbruhaš, se pejt umit, splaknit obraz, speri zobe (z navadno vodo ali dodaj malo sode) nikakor pa si jih ne smeš umivat takoj po tem ker si jih boš samo uničila. Potem naneseš maskaro, mejkap itd. čeprav sm se js lepo navadla da sm večino časa brez mejkapa ker se mi ne da pol čistit celotnega obraza še z mlekom in vatkami. Preglej roke če se ti poznajo ugrizi, spiraj pod mrzlo vodo da so roke rdeče, potem jih zdrgni z milom in krtačo da malo omiliš sledi vgrizov.
Potem sledi pregled školjke, spucaj za sabo vsako sled, pobriši tla in res dobro preglej če je kje karkoli kar bi lahko staršem al komurkoli že, dalo vedet kaj si počela. No razen če hočeš da te dobijo. Mene je ta moja površnost že parkrat drago stala, takrat sem rekla da mi je blo slabo in sem pač mogla it bruhat. So mi verjel, ampak mi je bla to dobra šola za v bodoče... ker mami ni neumna in mislm da je vedla, kaj sm počela ampak rekla ni nč.
Tko, tok z moje strani.