slo- pro- ana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
slo- pro- ana

pomen tega foruma je spodbuda in druženje oz. tekmovanje vseh bulimičnih, anorexsičnih in kompulzivnih prenajedcev...

You are not connected. Please login or register

bruhanjeeeeee

+9
fashion*SLAVE
Anči
broken
SomeBody*
nina
*bad girl*
pia...
Christine
Buly
13 posters

Pojdi na stran : 1, 2  Next

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 2]

1bruhanjeeeeee Empty bruhanjeeeeee Pet Jul 31, 2009 4:17 am

Buly

Lep pozdrav.
Sem nova tukaj, danes sem prvič poskusila bruhati. Najprej sem se nažrla, potem pa sem to obžalovala in se odpravila na stranišče in nekajkrat potisnila prst v usta. Ne morem se zadržati, da ne bi nič jedla, niti da bi jedla bolj malo. Pojem ogromne količine hrane in postajam vedno bolj debela. Zato sem se odločila, da bom sedaj začela z bruhanjem bolj redno. Imaste zame kakšne nasvete? Lepo prosim

2bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Pet Jul 31, 2009 4:37 am

Christine

Christine

Js ti lahko svetujem iz lastnih izkušenj. Najprej pazi na to, da medtem ko ješ /se bašeš/ spiješ veliko navadne vode, najbolj mlačne. Potem ko nehaš jest, počakaj cca 5-10 minut, potem pa akcija. Na WCju dvigni pokrov, stoj in se prikloni do školjke, prst porini v usta, požgečkaj si grlo in zadrži sapo. Vtem bi že moralo prit nazaj... bruhaj dokler se ti ne zazdi da si zbruhala vse, oziroma ko bruhaš le še vodo-slino. Al pa če si daš roko tja kjer maš želodec in potipaš - če je trd, je še hrana notri, če je mehek, je OK.
Js sem sprva rabila samo 1 prst, kasneje 2, zdej lahko samo s tremi... bruham pa že skor 10let, ne vsak dan. Mam premore tudi po 14dni ali več, včasih pa cel teden zbruham vsak dan npr. celotno kosilo. Odvisno...

Aja pa če že ješ z namenom, da veš da boš šla kasnej bruhat, ti priporočam da ješ mehke zadeve ker te bojo znale trde zadeve zelo bolet v grlu tudi kasneje. Npr. jej čokolino, gres, krofe, štručke, puding, mehek kruh, tudi pico lahko, testenine, pire...
Če ješ sadje, ti ne priporočam da greš bruhat; se ne splača. Tudi čokolade ti ne priporočam jest, ker se ti vse spacka in nikol ne veš če si celo spravla iz sebe.

No, na koncu ko se zbruhaš, se pejt umit, splaknit obraz, speri zobe (z navadno vodo ali dodaj malo sode) nikakor pa si jih ne smeš umivat takoj po tem ker si jih boš samo uničila. Potem naneseš maskaro, mejkap itd. čeprav sm se js lepo navadla da sm večino časa brez mejkapa ker se mi ne da pol čistit celotnega obraza še z mlekom in vatkami. Preglej roke če se ti poznajo ugrizi, spiraj pod mrzlo vodo da so roke rdeče, potem jih zdrgni z milom in krtačo da malo omiliš sledi vgrizov.
Potem sledi pregled školjke, spucaj za sabo vsako sled, pobriši tla in res dobro preglej če je kje karkoli kar bi lahko staršem al komurkoli že, dalo vedet kaj si počela. No razen če hočeš da te dobijo. Mene je ta moja površnost že parkrat drago stala, takrat sem rekla da mi je blo slabo in sem pač mogla it bruhat. So mi verjel, ampak mi je bla to dobra šola za v bodoče... ker mami ni neumna in mislm da je vedla, kaj sm počela ampak rekla ni nč.

Tko, tok z moje strani.

3bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Pet Jul 31, 2009 4:58 am

pia...

pia...

hej, dobrodosla Buly Smile

super nasveti, sedaj pa mogoce se meni uspe Smile)

stay strong!!! I love you

4bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Pet Jul 31, 2009 7:15 am

*bad girl*

*bad girl*

Dobrodošla Buly!!!

Men bojo tut te nasveti prou pršli...čez nek cajta jih sprobam...HVALA Anya...

5bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Pet Jul 31, 2009 8:06 am

Buly

Hvala, Anya!
Jaz bi te samo še vprašala, če si ti z bruhanjem uspela tudi kaj shujšati ali samo vzdržuješ težo kljub prenajedanju? Ker meni ni dovolj obdržanje teže, moram nujno tudi shujšati!

6bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Pet Jul 31, 2009 8:34 am

Christine

Christine

Zjutri oz. čez dopoldne zdrži z eno kavo ali dvema /turška z natrenom pa mogoče pikica mleka notri/ potem se napokaš za kosilo in to skozlaš. Pol te itak neki časa želodec matra in ti daje filing kot da si sita, piješ ful navadne vode, prižgeš kakšen cigaret... Če si pa ful lačna, pa spij kozarc sadnega soka 100% brez dodanga sladkorja. Zvečer pa glej kak film al neki, samo da ne ješ.
Ko js tko delam, tud shujšam. Trebuh mi not povleče, stegna se mi zožajo, pa v roke tud. Drgač pa bruhanje uporabljam predvsem za ohranjanje teže, da je vsaj nekje normalna.

7bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Pet Jul 31, 2009 9:34 am

nina

nina

Jst predlagam tehniko pumpanja želodca. Sama jo uporablam 15 let, 10 let redno vsak dan po večkrat. Napij se vode- jst mam najraj fjst hladno- pol pa TAKOJ na wc se prpogneš, z obema rokama primš trebuh in ga potegneš noter. Pol pa brez prstkov in krtačk vse ven zleti. Nimaš nubenga russlovga znaka... Če ti ne gre popij toplo mleko al pa mal sladoleda pojej... Glede hrane ki jo bruhaš je pa tku- če si ta prava bulimičarka ti je vseen kaj poješ sam da bo šlu ven. Pa najbul boš vedla da je šlu vse k boš bruhnla kri. Jst bruham do krvi pol vem da je želodc prazen. Drgač pa ja hujšaš sam na začetku full- jst v 1 mescu 10 kg- pol pa obdržiš težo čez cajt... Davk so pa zobje če se nvš mirkala. Jst dam na zobno pasto mal sode pa maš čist lepe bele zobe pa še vse svoje... Upam da ti bo pomagalo pa dobrodošla

8bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Pon Sep 07, 2009 12:51 pm

SomeBody*

eiLaaaa...Jšt sm tut novaaa.
in mam probLem jaaa..

bruham stradam uglaunem useee d shujšam in se znebiim tega
presnetga špeha...k se pugledam u špegu se mi meša misLm d se mi bo zmešau.-..
trenutno sm viisookaa 170cm tehtam pa 48kg morm priidt NAJMAN do 42gm.
in pač starcii mi moriijo z zdarvnikom,psihiatrom in bleee.
ampak enostavno ne gre nč dol. to delam že 1/2 leta pa nč okii shujšala sm za 5kg...to je p tut usee. no umes je blo še mau mn poj je p kuj psettt več..grozna sm..nagraužna sm. smrk

9bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Pon Nov 02, 2009 7:51 am

broken

broken

Hej Smile
Mam bulimijo cca 2 leti in se mi dozdeva, da pač še ne bo konc čeprav so starši že vseživo probal -.-
Uglavnm, fajni nasveti Smile Men zdej sploh ne gre več z enim prstom, morm dva uporabt. Sam, ko recimo 1 teden skup nič ne bruham mi gre pol ful težko -.-
Je pa glupo, ko mamo tko wc, da se vse sliš tko, da morm dostkrat v smeti :S seveda pa to starci opazjo tko, da mi je ful težko in resno razmišljam o stradanju -.-
Punce, a priporočate kakšne tablete za zaviranje apetita?
NUJNO!

10bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Sre Jan 20, 2010 10:17 am

Anči

Anči

oo nina a to s potegovanjem trebuha not deluje (resno?) fuul dobr.. ker jz mam že čist razdraženo grlo (ščetka) in boli to pa ni lih fain ane.. Mad am.. jz bruham (kdr) do takrt ko prteče vn samo še voda/slina (bela penca) in vrtet se mi začne, pa tak čudn filing mam v želodcu, pa seveda želodc je mehk... aja pa lahko se greš tehtat predn ješ, pa pol k bruhaš in če je teža ista, ti pa maš filing da si zbruhu vse pol je stvar cool... Wink aja pa res morš fejst pogledat da je spucan use, pa da skret ne smrdi po bruhanju Wink pa tisto z rokami ni najbl fajn ker maš čist zdrsane členke in vsaj mal razgledani ljdje opazjo in povežejo to.. ti si pa pol lepo pr psihijatru silent

11bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 1:11 pm

fashion*SLAVE

fashion*SLAVE

tudi sama mam bulimijo že 2 leti, vendar se resnično poskušam navajat na stradanje.
mislim da je bolj zanesljivo od bruhanja, pa varno. ampak valda tud bruhanje bo pri meni prisotno še kar nekaj časa Smile

uglaunm, glede tega bi ti predlagala, da se vedno najej zjutraj ali pa v času kosilo in po tem pojdi bruhat. najbolje je da po 15h ali po 16h ne bruhaš več, ampak zaključiš s prehranjevanjem.
ker kadarkoli bruhaš morš vedt, da ne spraviš vsega ven. Zbruhaš 80% hrane, tistih kaloričnih 20% pa še ostane notri.

zato je najbolje da bruhaš zjutraj in v času kosila, ker boš v preostanku dneva teh 20% pokurila že s samim premikanjem okoli.

iz lastnih izkušenj lahko povem, da pri bulimiji tvoja teža niha. Z mio je težje dobiti tak rezultat kot ga dobiš pri ani, s stradanjem.

drugače pa moraš paziti da ne poješ preveč trde hrane, ampak mehko, krhko itd. in pa za vsakmu grižljajem popiti mlačne vode.

stay strong! <3

12bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 1:18 pm

Karamela

Karamela

groza. ti resnicno nis pr zdravi pameti.

13bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 1:27 pm

Nejc

Karamela je napisal/a:groza. ti resnicno nis pr zdravi pameti.
Moral se bom strinjati.

14bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 1:55 pm

Karamela

Karamela

haha sm vedla da bo prsou tud moj moment.

mam en vprasanje sicer - glede na to da nekatere prakticirate bruhanje ze par let, kako pol dah po bruhanju prikrijete? ker ma baje vsak zveck 5 kalorij. ga prepolovite, uporablate ksno posebno tehniko, karkol?

15bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:09 pm

Nejc

Karamela je napisal/a:haha sm vedla da bo prsou tud moj moment.

mam en vprasanje sicer - glede na to da nekatere prakticirate bruhanje ze par let, kako pol dah po bruhanju prikrijete? ker ma baje vsak zveck 5 kalorij. ga prepolovite, uporablate ksno posebno tehniko, karkol?
Po moje žvečijo zelišča. Posušena. (sveža vsebujejo preveč OH)

16bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:20 pm

Karamela

Karamela

hahaha!

no sej kva pa bluzim. itak je vazna notranjost al kk? ni vazn, tud ce zaudarjas po bruhanju, ce mas rumene zobe, ce ti iz zob gleda kksn koscek spinace.. tko je.

17bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:21 pm

Nejc

Karamela je napisal/a:hahaha!

no sej kva pa bluzim. itak je vazna notranjost al kk? ni vazn, tud ce zaudarjas po bruhanju, ce mas rumene zobe, ce ti iz zob gleda kksn koscek spinace.. tko je.
Mene vzburjajo rumeni zobje.

18bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:27 pm

Karamela

Karamela

se sonca ne rabs k tok seva rumena barva vn (; sj toj cist kul nc ne recem.

19bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:28 pm

Nejc

Karamela je napisal/a:se sonca ne rabs k tok seva rumena barva vn (; sj toj cist kul nc ne recem.
Torej pri vas ne uporabljate luči sklepam? Vedno svetlo?

20bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:35 pm

Karamela

Karamela

Nejc je napisal/a:
Karamela je napisal/a:se sonca ne rabs k tok seva rumena barva vn (; sj toj cist kul nc ne recem.

hoces vidt? ob taki svetlobi bi se se knige dale brat.

21bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:38 pm

Nejc

Karamela je napisal/a:
Nejc je napisal/a:

hoces vidt? ob taki svetlobi bi se se knige dale brat.
Ne prenesem premočne svetlobe.

22bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:40 pm

Karamela

Karamela

potem si pa na napacnem forumu. ha!

23bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 2:52 pm

Nejc

Karamela je napisal/a:potem si pa na napacnem forumu. ha!
Zdaj si me pa dobila. Sad

24bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Tor Jul 27, 2010 9:39 pm

Karamela

Karamela

sej bo.

25bruhanjeeeeee Empty Re: bruhanjeeeeee Ned Avg 01, 2010 7:44 pm

Bulma

Bulma

Zanima me v kaj buhate ? Jaz sem namreč uporabljala za to plastično PVC vrečko samo sedaj ko sem na "masi" sem začela z smetarsko vrečo.
Sedaj me pa moti ker hrana dobi nekako vonj po tej vreči in ko jo znova zaužijem je zanič okus. Kakšen predlog ?

Sponsored content

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 2]

Pojdi na stran : 1, 2  Next